Tvillingsøstrene fant drømmeboligene i Lerken

Anita Kjærvoll og Margrethe Kjærvoll Knudsen (54) er eneggede tvillinger, og var som erteris frem til de ble unge voksne. Da søkte de ut i verden, før de bosatte seg på Heistad og Øyekast i hver sin enebolig med mann og barn. Nå er de begge snart alene i husene, da barna er på vei ut av redet.

«Vi har tulla om at vi skal flytte sammen i mange år, men nå når barna flytter ut blir det plutselig en reell mulighet», sier Margrethe.
«Ja, vi har både jobba sammen tidligere og trener sammen flere ganger i uka», supplerer Anita. «Å bo tett gir både trygghet og er sosialt. Derfor har vi de siste fem årene vært på utkikk etter boliger som kunne passe for oss. Vi ville ikke bo sammen, men nærme hverandre.»

Søstrene var enige om at en overgang fra enebolig til leilighet hadde blitt for stor. Derfor lette de etter boliger med eget inngangsparti og gjerne en liten hageflekk.

«Det er mange boligprosjekter som bygges med billige løsninger, spesielt på kjøkken og bad. Vi vil ha kvalitet og gode valgmuligheter. Det var også viktig for oss med livsløpsstandard, slik at vi kan bli boende i samme bolig når vi blir eldre», forklarer Margrethe.
Søstrene er ofte innom for å kikke på byggene som reiser seg.

Bestemte seg raskt

En kald regnværsdag i november 2019 dro Margrethe på salgsmøtet for Lerken. Hun hadde allerede vært på salgsmøter for flere andre prosjekter, og hadde lave forventninger. Men ti minutter inn i møtet var hun overbevist.

«Jeg ringte Anita og sa at her skal vi bo! Lerken har perfekt planløsning, god kvalitet og bygges i et veletablert nabolag. Vi valgte oss en av tomannsboligene og trakk lodd om hvem som skulle bo i hvilken del. Allerede to dager senere hadde vi underskrevet kontraktene.»

Planløsningen var spesielt viktig for dem.

«Med soverom, stue, kjøkken og bad i første etasje kan man fint bo her når man blir eldre og kanskje blir dårlig til beins eller havner i rullestol. I tillegg har vi to soverom, stue og bad oppe, slik at barna kan komme hjem på besøk uten at vi må bo oppå hverandre», sier Anita.
«Og det er så fint oppe! Vi har vært inne og kikket i et av husene som nesten er ferdig, og det høye taket gir en helt annen romfølelse. Det er åpent og lyst, og med peisovn blir det en veldig trivelig tv-stue», forklarer Margrethe.

Et hyggelig regnestykke

Lerken leveres med smarthusteknologi, noe søstrene setter pris på.

«Smarthus er fremtida, så det er vi veldig glade for. Da kan vi blant annet styre lys og varme, noe som også er energibesparende», sier Anita.

«Huset jeg har i dag er fra 1961 og bruker vanvittig mye strøm. Så det blir deilig med lavere strømutgifter. I tillegg sparer vi mye på forsikringer, så overgangen til moderne hus i borettslag gir et veldig hyggelig regnestykke», forklarer Margrethe.  

Margrethe og Anita fikk for første gang kikke inn i tomannsboligen de skal bo i.

Mindre vedlikehold – mer kos

Søstrene er innom og kikker på byggeprosessen hver gang de er forbi, og gleder seg veldig til nytt liv i nye hjem.
«Vedlikeholdet på eneboligen jeg har i dag tynger mer og mer», sier Anita. «Jeg bruker vanvittig mye tid i hagen! Kanskje jeg må finne meg en hobby når vi flytter til et nesten vedlikeholdsfritt hus», sier hun lattermildt.
«Det skal bli veldig godt å slippe snømåking og timevis med plenklipping. Med enebolig er det alltid noe som skal gjøres, så nå gleder vi oss til et enklere liv med bedre tid. Mer tid til å reise, og et hjem det er enklere å reise i fra», sier Margrethe. «Mer tid til fritid og kos, rett og slett!» slår Anita fast.